latinica  ћирилица
22/07/2021 |  11:41 ⇒ 11:50 | Autor: SRNA

U Sloveniji 69 novozaraženih

Slovenija je danas potvrdila 69 novih slučajeva virusa korona, ali epidemiologe, iako je danas manje zaraženih u odnosu na jučerašnjih 111, i dalje brine porast broja infekcija posljednjih dana.
Ljubljana (foto: Roman Babakin / shutterstock.com) -
Ljubljana (foto: Roman Babakin / shutterstock.com)

Direktor Instituta za javno zdravlje Slovenije Milan Krek rekao je da će se trend porasta broja zaraza nastaviti narednih dana.

Mladima je preporučeno da se s odmora u inostranstvu vrate dvije sedmice prije početka nastave i da u međuvremenu izbjegavaju rizične kontakte.

Krek je ukazao da je delta soj virusa korona opasniji, da donosi više hospitalizacija i smrti, te predlaže da se zbog toga razmisli o rizičnim putovanjima.

Onima koji odmor provode u inostranstvu predlaže da pažljivo prate epidemiološku situaciju i da se vrate iz država koje će idućih sedmica možda ući u "crveno", jer će u suprotnom, dok su zaraženi, morati tamo i ostati, a bude li trebalo tamo se i liječiti, prenose slovenački mediji.

Vlada i dalje podstiče kampanju vakcinacije, a prema istraživanju koje je objavio Institut za javno zdravlje, u Sloveniji se ne namjerava vakcinisati između 27,5 do 32,1 odsto ljudi.