latinica  ћирилица
23/07/2021 |  17:00 ⇒ 19:34 | Autor: RTRS

Dodik: Sinhronizovani napadi na Srpsku i Srbiju (VIDEO)

Očigledno je da je sve ovo sinhronizovano što se dešava i napadima na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, smanjujući njegovu pregovaračku poziciju za rješavanje problema Kosova i Metohije, udarima koji dolaze i sa strane i iznutra, mnogim lažima koje su se dokazali prema njemu u prošlosti. Da na pričam prema meni i ljudima u Republici Srpskoj, istakao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, komentarišući odluku Valentina Incka o nametanju zakona o zabrani negiranja genocida.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Očigledno da postoji sinhronizovana aktivnost. Pogledajte šta je izjavio Šarović, da je Republika Srpska kriva što je Incko nametnuo zakon. To stvarno sve treba podnijeti. Ako neko ovdje misli da je to tako, onda smo izgubili svaku vrstu priče o svemu - naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima Srbija sa Aleksandrom Vučićem nikada nije bila stabilnija.

- Te mnoge laži koje su dokazane u prošlosti kao takve prema njemu su uperene zato što se Srbija uspjela sa njim na najviši nivo srpskog stanovišta, što je stabilna, napreduje na ekonomskom i svakom drugom planu, što je faktor mira, dijaloga i saradnje u regionu i što pomaže Srbe i izvan Srbije - rekao je Dodik.

On je naglasio da je i sam godinama bio izložen stalnim podvalama, napadima, pritiscima, koji traju i danas.

- Kada nas pritišću da mi preuzmemo od Nijemaca "štafetu genocidnosti", što je istorijska perverzija, jer smo mi u prošlom vijeku doživjeli dva genocida i najveće etničko čišćenje u Evropi nakon Drugog svjetskog rata - rekao je Dodik.

Dodik je poručio da su Srbi ponovo na tapetu.

 

- Meni je jasno da su Srbi ponovo na tapetu, i Srbija i Republika Srpska. Treba da se okupimo i zajedno se odbranimo od tih napada - poručio je Dodik.

On je naglasio da je Tužilaštvo BiH davno osporavano iz institucija Republike Srpske.

- Ono ne postoji u Ustavu. To je pravno nasilje. A dokle će postojati, dok ga mi ne odbacimo - istakao je Dodik.

Izvor: RTRS/SRNA