latinica  ћирилица
26/07/2021 |  19:38 ⇒ 27/07/2021 | 07:29 | Autor: SRNA

Cvijanović: U parlamentarnu u proceduru idu dva izuzetno važna zakonska rješenja (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da su dva zakonska rješenja koja će biti upućena u parlamentarnu proceduru izuzetno važna i da su rezultat današnjeg dogovora predsjednika svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Srpskoj.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanović je navela da će ta zakonska rješenja u parlamentarnu proceduru uputiti poslanički klubovi svih političkih paritija Republike Srpske.

On je izrazila uvjerenje da će se to desiti u narednih nekolio dana.

Nakon sastanka predsjednika svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Srpskoj povodom najnovije odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca", Cvijanović je rekla da se Narodna skupština bavi i drugim važnim temama.

Ona je dodala da će lideri političkih partija, zajedno sa ostalim predstavnicima institucija, odnosno nosiocima funkcija, nastaviti rad u kontinuitetu.

- To je suštinski važno pitanje. To znači da imate zasjedanja i da imamo zajedničke sastanke i da ćemo iz sedmice u sedmicu, kako situacija bude nalagala, donositi zajednička rješenja - pojasnila je Cviajnović.

Ona je naglasila da smatra da je to i najveća dobit za građane Republike Srpske.

- Pokušavao da gradimo jedinstvo i zajedničke stavove o svim suštinskim pitanjima u interesu svih naših građana, a to građani od nas i očekuju - zaključila je Cvijanović.