latinica  ћирилица
29/07/2021 |  10:34 ⇒ 15:54 | Autor: SRNA

"Vlast i opozicija složno da odbace nametnute odluke"

Asocijacija veterana specijalnih jedinica Vojske Republike Srpske pozvala je danas vlast i opoziciju da budu složni u odbacivanju nametnutih odluka visokog predstavnika i da sada sačuvaju Srpsku kao što su je borci u ratu složno stvarali i branili.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

- Pružamo punu podršku dogovoru vlasti i opozicije o zajedničkom djelovanju u novonastaloj situaciji u Republici Srpskoj, pratićemo kako će se političko rukovodstvo, pozicija i opozicija, ponašati o ovom pitanju i sigurno ćemo reagovati ako neko pokuša da izda interese Republike Srpske - istakli su iz Asocijacije.

U saopštenju udruženja koja okupljaju ratne veterane navode da su zabrinuti situacijom koja je izazvana nametanjem odluke visokog predstavnika o "zabrani negiranja genocida u Srebrenici".

- Borci stvaraoci Republike Srpske očekuju slogu od političkog rukovodstva, pozicije i opozicije, po ovom pitanju, jer smo u ratu bili složni i naša sloga je dovela do stvaranja Republike Srpske - navodi se u saopštenju.

Asocijaciju veterana specijalnih jedinica čine udruženja "Beli vukovi" sa Pala, Garda iz Šekovića, "Vukovi sa Drine" iz Zvornika, "Tobutski sokolovi" iz Lopara, "Mandini lavovi" iz Ugljevika, diverzantska četa "Peša" iz Brčkog i Garda "Panteri" iz Bijeljine.