latinica  ћирилица
29/07/2021 |  11:36 ⇒ 11:36 | Autor: SRNA

Gacko: Medžlis Islamske zajednice nezakonito gradi spomenik pripadnicima tzv. Armije BiH

Odjeljenje za inspekcijske poslove Opštinske uprave Gacko utvrdilo je da je Medžlis Islamske zajednice u Mjesnoj zajednici Kula bez zakonom propisane dokumentacije počeo izgradnju spomen-obilježja poginulim pripadnicima takozvane Armije BiH, te je izdalo nalog da se radovi obustave, saopšteno je iz kabineta načelnika opštine Gacko.
Gacko - Foto: RTRS
GackoFoto: RTRS

- Ono što dodatno zabrinjava jeste informacija dobijena iz Policijske stanice Gacko da je u subotu, 31. jula, predviđeno održavanje komemorativnog skupa sa istaknutim zastavama i drugim obilježjima takozvane Armije BiH, a očekuje se dolazak većeg broja pripadnika Patriotske lige BiH. Ova vijest proširila se među stanovnicima Gacka i izavala uznemirenost - navodi se u saopštenju.

Na sastanku predstavnika Skupštine opštine, Policijske stanice Gacko i inspektorata, koji je održan tim povodom, zaključeno je da budu preduzete sve propisane mjere i radnje koje će doprinijeti očuvanju dobrosusjedskih odnosa na području opštine Gacko.

- U tom cilju održan je sastanak sa predstavnikom organizatora kome je predočeno koju sve zakonom propisanu dokumentaciju mora posjedovati da bi se spomen-obilježje moglo postaviti i zatraženo je uklanjanje obilježja takozvane Armije BiH - navodi se u saopštenju.

Iz kabineta načelnika opštine Gacko ističu da je prioritet održavanje dobrih međunacionalnih odnosa koji su na visokom nivou.

- Izražavamo nadu da će u budućnosti organizatori ovakvih i sličnih manifestacija voditi računa da svojim činjenjem ne stvaraju tenzije među stanovništvom naše opštine - navodi se u saopštenju.