latinica  ћирилица
29/07/2021 |  17:40 ⇒ 18:08 | Autor: SRNA

Tivat će pomoći gradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9.januar"

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov danas je u Tivtu razgovarao sa potpredsjednikom ove opštine Vladimirom Arsićem.
Milorad Arlov sa predstavnicima Tivta - Foto: RTRS
Milorad Arlov sa predstavnicima TivtaFoto: RTRS

- Upoznao sam potpredsjednika opštine Tivat sa velikim humanim projektima našeg Odbora za naš narod na Kosovu i Metohiji, posebno o zaovršetku gradnje Dnevnog centra "Podrži me - 9.januar" u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Meteohiji - istakao je Arlov.

Arsić je najavio pomoć u izgradnji ovog centra.

- Јa sam porijeklom sa Kosova i znam težinu života na Kosovu i Metohiji. U skladu sa mogućnostima, pružićemo pomoć za dovršetak gradnje Dnevnog centra. Hvala Republici Srpskoj i Odboru što pomaže moj narod na Kosovu i Metohiji - rekao je Arsić.

Arlov je naveo da je potrebno još 40.000 evra za završetak gradnje i opremanja Centra.

- To je veliki humani projekat i humani manastir koji je nastao iz humanosti Odbora, Republike Srpske i svih humanih ljudi i institucija koji će pomoći izgradnju. Posebno se ovom zavšetku raduju 164 djece i mladih sa poteškićama u razvoju, njihovi roditelji i rukovodstvo Udruženja roditelja "Podrži me" za koje gradimo ovaj centar - istakao je Arlov.

Arlov je poklonio Arsiću knjigu "Humano srce Srpske".

Današnji sastanak organizovalo je Udruženje "Miholjski zbor" iz Tivta, a prisustvovali su i prijatelji Odbora iz Kosovske Mitrovice i Gračanice.