latinica  ћирилица
02/08/2021 |  18:23 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Sokolac obilježio krsnu slavu - Povelja opštine Viškoviću (VIDEO)

Povodom Dana opštine Sokolac i krsne slave hrama Svetog proroka Ilije, jednoglasnom odlukom odbornika SO povelja opštine, kao najveće priznanje za doprinos razvoju ove godine je dodijeljena predjedniku Vlade Radovanu Viškoviću.
Višković - Dan i krsna slava Sokoca - Foto: SRNA
Višković - Dan i krsna slava SokocaFoto: SRNA

Odluka je obrazložena zaslugom Vlade i premijera za razvoj Sokoca, uprkos problemima uzrokovanim pandemijom.

Sokolac je bilježio privredni rast uprkos izazovima koje je donijela pandemija kovida, a zahvaljujući podršci Vlade Republike Srpske, prebrodili su i tešku finansijsku situaciju u kojoj su bili, poput većine lokalnih zajednica.

Načelnik opštine Milovan Bjelica kaže da razvoj nije zaustavljen a akcenat je na turizmu, boljoj infrastrukturi, privredi...

- Nikada vrata Vlade nisu bila zatvorena za Sokolac, rješavali smo najbitnije. Na Sokocu se nalazi i Srpsko vojničko spomen-groblje "Mali zejtinlik" i nova naselja nastala nakon egzodusa sarajevskih Srba, zbog čega je neophodna izgradnja nove infastrukture - rekao je Bjelica.

Sokolac jeste po površini najveća opština Istočnog Sarajeva, ali ima i značajnijih potencijala.

Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo dodjelom Povelje, poručujući da je ova lokalna zajednica imala, a i ubuduće će imati podršku Vlade.

Osim dovršetaka vodovoda, i lokalne putne infrastrukture, u narednom periodu prioritet će biti izrada glavnog i idejnog projekta "brze saobraćajnice" ili "treće trake" od Vlasenice prema Podromaniji koja će se, kako je najavljeno, graditi etapno.