latinica  ћирилица
04/08/2021 |  12:34 | Autor: Agencije

Arno prestigao Bezosa na listi najbogatijih ljudi

Džef Bezos izgubio je titulu najbogatije osobe na svijetu.
Luj Viton - Foto: Screenshot
Luj VitonFoto: Screenshot

Naime, njegova vrijednost pala je za 13,9 milijardi dolara u samo jednom danu jer je Amazonova cijena dionica AMZN-a prošle sedmice doživjela veliki pad od sedam odsto, nakon što je kompanija objavila vijest o manje očekivanom rastu u drugom tromjesečju.

Pad Bezosove vrijednosti omogućio je Francuzu Bernardu Arnou da preuzme prvo mjesto na listi najbogatijih. Arno vodi konglomerat luksuzne robe "LVMH", čije su podružnice Luj viton, Sefora, Moet Šandon i Tifani.

Arno je povećao svoje bogatstvo za gotovo 100 milijardi dolara tokom prve godine pandemije. Neto vrijednost Arnoa u ponedjeljak jebila 195,8 milijardi dolara, a Bezosova 192,6 milijardi dolara.

Bezos je ušao u istoriju prošle godine kao prva osoba koja je ikada imala bogatstvo od 200 milijardi dolara jer je Amazon imao velike dobitke od pandemije. Dvojica multimilijardera borila su se za prvo mjesto tokom maja i juna ove godine, ali nedavnim preokretom okončan je Bezosov niz od 50 dana na vrhu. U svijetu ukupno postoji 2.755 milijardera, od kojih je 86 odsto bogatije nego prije godinu dana.