latinica  ћирилица
14/09/2021 |  13:06 ⇒ 13:09 | Autor: SRNA

"Ćorovićevi susreti pisaca" 17. septembra

Kulturna manifestacija "Ćorovićevi susreti pisaca" pod nazivom "Srpska proza danas" biće održani u petak, 17. septembra, u Bileći, najavilo je bilećko Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta".
Ćorovićevi susreti - Foto: RTRS
Ćorovićevi susretiFoto: RTRS

U okviru programa u 9.00 časova biće održan okrugli sto "Književno djelo Draga Kekanovića" u čitaonici "Prosvjete", a potom će uslijediti promocija časopisa "Nova Zora", zbornika 2019. u izdanju "Prosvjete".

Predviđeno je i otvaranje izložbe slika u Galeriji "Prosvjete" u 18.00 časova, a u 20.00 časova je akademija i uručenje nagrade "Svetozar Ćorović" u Domu kulture "Јevto Dedijer".

Književnu nagradu "Svetozar Ćorović" za 2021. godinu dobio je Petar Sarić, književnik iz Brezovice na Kosovu i Metohiji, za roman "Klobuk“, objavljen u Srpskoj književnoj zadruzi iz Beograda.

U okviru manifestacije "Ćorovićevi susreti" 17. i 18. septembra tradicionalno biti održan i Međunarodni naučni skup istoričara u Gacku, a ove godine i u Foči, rečeno je Srni u "Prosvjeti" iz Gacka.

Na skupu u Gacku u petak, 17. septembra, u 9.00 časova svečano će biti uručena nagrada iz istorije "Vladimir Ćorović" za 2021. godinu Srđanu Rudiću, naučnom savjetniku Istorijskog istituta u Beogradu za djelo "Bosanska vlastela u 15. veku".

U Foči će u subotu, 18. septembra, u 14.00 časova biti održan Književno-istorijski čas na Bogoslovskom fakultetu.