latinica  ћирилица
18/09/2021 |  15:50 ⇒ 19:37 | Autor: RTRS

Višković: Vlada Republike Srpske otvorena za nove investicije

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, danas je u Novom Sadu učestvovao na okruglom stolu, posvećenom unapređenju privrednih odnosa Vojvodine i Republike Srpske.
Višković na Okruglom stolu, Novi Sad - Foto: RTRS
Višković na Okruglom stolu, Novi SadFoto: RTRS

Višković je istakao da je Vlada Republike Srpske otvorena za nove investicije, te da je spremna da kreira i posebne uslove za privrednike koji bi otvarali svoje pogone u industrijskim zonama u Podrinju, na potezu od Bijeljine do Bratunca, navedeno je u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

- Inicijativa, koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo još prije izbijanja pandemije virusa korona,  podrazumijeva da se na području u zonama uz Drinu, na potezu od Bijeljine do Bratunca, otvore poslovne zone sa posebnim pogodnostima, kako bi se obezbjedio posao za ljude sa obje strane Drine – naglasio je predsjednik Vlade Radovan Višković, u obraćanju brojnim privrednicima koji su učestovali na ovom skupu.

Govoreći o ekonomskim odnosima sa Srbijom, istakao je da Srbija najvažniji spoljnotrgovinski partner, ali i najveći investitor u Republiku Srpsku, sa plasiranim investicijama od oko milijarde KM. Predsjednik Vlade istakao je da i ovogodišnji podaci ukazuju na pozitivne trendove u ekonomskoj razmjeni Republike Srpske i Srbije.

Tokom ovog skupa, na kojem je učestvovao i predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović, istaknuto je da će se planu za izgradnju poslovnih zona u Podrinju uključiti i Vlada Vojvodine.