latinica  ћирилица
18/09/2021 |  15:52 ⇒ 19:00 | Autor: SRNA

Rajilić: Porodice srpskih žrtava ne mogu ništa očekivati od Instituta

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić izjavila je danas Srni da porodice srpskih žrtava u posljednjem ratu u BiH ne mogu očekivati ništa od Instituta za nestala lica BiH dok su u upravljačkim strukturama Instituta ljudi poput Amora Mašovića.
Božica Živković Rajilić -
Božica Živković Rajilić

- Ako ćemo u ovom Institutu imati ljude poput Mošovića sve će ostati isto, odnosno o srpskim žrtvama niko neće voditi računa - rekla je Rajilićeva.

Ona smatra da, ukoliko ne bude promijenjena upravljačka struktura Instituta, mora biti vraćena nadležnost za traženje nestalih na Republiku Srpsku.

- Moramo doći do svojih nestalih, jer u suprotnom riječ je o pranju novca i selektivnom traženju nestalih na uštrb Srba - dodala je Rajilićeva.

Upravni odbor Instituta za nestala lica BiH odlučio je da će novi Kolegijum direktora Instituta sačinjavati Nikola Perišić, Marko Јurišić i Mujo Hadžiomerović, potvrdio je Srni predsjednik Upravnog odbora Instituta Petar Šikman.

Branimir Kojić, predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica, rekao je ranije da je "Amor Mašović dobio mjesto savjetnika kod Marka Јurišića, što pokazuje da će on ponovo iz sjenke da rukovodi Inistitutom".