latinica  ћирилица
23/09/2021 |  08:40 ⇒ 09:01 | Autor: RTRS

Premijera filma Toma u Banjaluci; Suze i smijeh u publici (VIDEO)

Sinoć je u Sinepleksu Palas održana premijera filma Toma. Publika je bila oduševljena nakon premijere.
Banjaluka: Premijera filma "Toma" - Foto: RTRS
Banjaluka: Premijera filma "Toma"Foto: RTRS

Sinepleks Palas u Banjaluci postao je bogatiji za još jednu premijeru. Autobiografski film "Toma" predstavljen je banjalučkoj publici. Premijeri je prisustvovala vrijedna glumačka i autorska ekipa koju su činili Dragan Bjelogrlić, Tamara Dragičević, Paulina Manov, Sanja Marković, Nikola Pejaković, Đorđe Stojković i Aco Pejović, koja je skoro šest mjeseci radila na ovoj ​​​​​​​romantičnoj drami.

- U jednoj rečenici da kažem, jako snažne emocije stižu i snažne reakcije od ljudi koji su gledali film. To je sve što bih rekao zasad jer sve ostalo bi možda bilo patetično i preuranjeno. Svih ovih dana jedan jako lijep osjećaj i mislim da je to ono nešto zašto se trudim da radim ovaj posao - izjavio je Bjelogrlić.

Kako kažu, bilo je mnogo lijepih trenutaka tokom snimanja lika i djela Tome Zdravkovića. Sve uloge su veoma zahtjevne, ali je tim uspio da izvuče ono najbolje i publici pruži nevjerovatan film koji predstavlja umjetnost.

- Meni je Silvana bila na nivou Tome. Јa sam se bojao da Silvanu uopšte ubacujem u radnju, jer sam imao želju da pravim film o Silvani i uopšte nisam smio da uđem u pricu o njoj. Ko zna gdje bi me to odvelo, pa sam je držao kao epizodu. Dragan je vrlo hrabro nju stavio i provukao kao niz kroz čitav film i ustvari napravio tu ljubavnu priću između Tome i Silvane - istakao je Pejaković.

Toma je izazvao burne emocije kod publike, a i glumci su, kada je ovaj film u pitanju, otkrili svoje slabosti.

- Prvi put kad sam pogledala film gledala sam kao najobičnija publika, neko ko nije imao nikakve veze sa filmom. Јa sam se smijala, plakala i to baš plakala, isto kao i vi, i bila raspamećena. Odgledala sam film i pomislila: "Šta se ovo desilo?", da bih mogla opet da sjednem i pogledam sve ispočetka - rekla je Dragičevićeva.

Toma Zdravković je neko ko zauvijek živi. Čak i jedan od naših najboljih pjevača imao je tremu kada je saznao da postoji mogućnost da baš njegov glas zamijeni Tomin.

- Nije mi bilo baš lako da dodjem na tu prvu probu, da odradimo to što je trebalo, ali mi je lakše bilo kad sam otpjevao prvu pjesmu. Oni su rekli da je to to i onda mi je pao kamen sa srca - ispričao je Pejović.

Ovaj impresionistički portret Tome Zdravkovića će se mjesecima prikazivati, ali ne treba mnogo čekati. Treba odmah, kako je Mika učio Tomu, uzeti krupnu stvar, a ne sitnice.