latinica  ћирилица
01/10/2021 |  13:26 ⇒ 13:27 | Autor: SRNA

Stevandić: Sačuvati Srpsku i njene institucije (VIDEO)

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas u Banjaluci da su vidiljivi hajka i napadi na Republiku Srpsku i njene institucije, te da zato sve mora biti učinjeno kako bi Srpska bila sačuvana.
Nenad Stevandić -
Nenad Stevandić

- U Republici Srpskoj postoje dva povezana procesa. Јedan je naša stalna borba za suverenitet i da se odbranimo od odluka Ustavnog suda i visokog predstavnika, a drugi se odnosi na izazivanje podjela i sukoba kako bi zajednička borba srpskih predstavnika bila prekinuta. Rezultat ovoga jeste neodazivanje opozicije na sastanak kod predsjednika Srpske - rekao je novinarima Stevandić nakon sastanka predstavnika političkih partija koje čine vladajuću većinu u Republici Srpskoj.

On je istakao da izazivanje podjela i plasiranje dezinformacija imaju podršku dijela međunarodne zajednice.

- Američki ambasador /Erik Nelson/ se slikao sa opozicijom pored sutrašnje proteste. Јasno je da imamo ozbiljan zadatak da štitimo institucije, da čuvamo red i mir i da se odupremo političkim podmetanjima i pritiscima - istakao je Stevandić.

On je naglasio da je Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH imala mogućnost da izvrši vještačenje, te da dokaže da je kiseonik koji se daje pacijentima štetan i da podnese prijave.

- Nije to urađeno, jer se znalo da je kiseonik ispravan. Oni su imali loše namjere /opozicija/ i nemaju brigu za zdravlje građana. Ovo je najveća sramota u istoriji Republike Srpske. Uzorak uzet iz stargog tanka i pokazalo se da je kiseonik medicinki ispravan. Onaj ko je spreman da žrtvuje ljude, spreman je i na mnogo gore stvari - kaže Stevandić.