latinica  ћирилица
01/10/2021 |  14:40 | Autor: SRNA

Čavić: Ustavni sud BiH dio političkog, a ne pravnog sistema

Predsjednik Narodne demokratske partije Dragan Čavić izjavio je da je Ustavni sud BiH dio političkog, a ne pravnog sistema, a da je parlament Republike Srpske mjesto za politički odgovor.
Dragan Čavić - Foto: RTRS
Dragan ČavićFoto: RTRS

- Mi ćemo taj odgovor i donijeti - rekao je Čavić danas novinarima u Banjaluci, nakon sastanka vladajuće kolicije.

Čavić se saglasio da je posljednja odluka Ustavnog suda BiH donesena mimo osnovnih principa na kojima počiva Dejtonski sporazum.

On je dodao da se ne može prihvatiti da dvije i po decenije od završetka rata na ovim prostorima domaći izabrani politički predstavnici, bez obzira kojoj partiji pripadaju i konstitutivnom narodu, ne donose odluke sami, već neko treba to da radi izvana.

Čavić je naveo da parlament Republike Srpske neće donositi nijednu odluku izvan okvira ustavne pozicije Republike Srpske.

Govoreći o liječenju sa kiseonikom, Čavić je rekao da su suštinski svi koristili ispravan kiseonik u UKC-u. - Kao pacijent u UKC-u znam da je kiseonik mnogim ljudima pomogao, a nekima nije. Na tome praviti politički osnov za političke promijene za mene je morbidno - kaže Čavić.

On je rekao da treba da odgovara svako ko je napravio propuste u proceduri, zaključujući da je nenormalno optužiti da neko nekoga truje kiseonikom.