latinica  ћирилица
11/10/2021 |  22:25 ⇒ 22:25 | Autor: SRNA

Dodik: Gimnazija "Јovan Dučić" značajan dragulj Srpske

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da Gimnazija "Јovan Dučić" u Trebinju, koja postoji cio vijek, nije samo bogatstvo ovog grada, nego vrlo značajan dragulj u riznici znanja i obrazovanja Republike Srpske.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Dame i gospodo, dragi učenici i profesori čestitam vam jubilej 100 godina od osnivanja Gimnazije, koja nosi ime čovjeka koji je i Trebinje i Gimnaziju proslavio i van granica naše države. Onako kako je to uradio onaj po kojem je trebinjska Gimnazija ponijela ime, tako su to godinama činili učenici ove prestižne škole i njihovi profesori - poručio je Dodik u čestitki koja je pročitana na svečanoj akademiji povodom obilježavanja jubileja trebinjske Gimnazije.

Dodik je naglasio da Gimnazija "Јovan Dučić" nije samo obrazovna ustanova u Trebinju, nego i jedan od simbola ovog grada i simbol kvaliteta sa kojim su Trebinjci gotovo cijeli vijek odlazili na dalje školovanje u svijet.

On je istakao da su neki nakon svršenih studija ostajali u gradovima u kojima su studirali, dajući ogroman doprinos napretku tih gradova, a neki su se vraćali u Trebinje i Hercegovinu i svoja znanja i vještine stavljali u funkciju razvoja grada iz kojeg su potekli i iz kojih su ponijeli osnovna znanja i vještine.

- Dragi prijatelji, mi večeras imamo čast da obilježavamo jedan ovako značajan jubilej kakav je 100 godina postojanja Gimnazije. Možete li zamisliti kakve su generacije Trebinjaca istu tu Gimnaziju osnovale i očuvale kroz proteklih 100 godina. Želim i vama i svima da nas nikada ne napusti takav duh i takvo vizionarstvo kakvo su imali oni koji su osnovali jednu takvu obrazovnu ustanovu u Trebinju - poručio je Dodik.

On je istakao da večeras ne slavi samo Trebinje, nego cijela Republika Srpska.

- Srećan jubilej i mnogo uspjeha u sljedećem vijeku ove prestižne škole - naveo je u čestitki srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.