latinica  ћирилица
14/10/2021 |  20:00 ⇒ 22:25 | Autor: SRNA

Čubrilović: Evropski ambasadori izrazili razumijevanje

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da su evropski ambasadori na današnjem sastanku sa predstavnicima Srpske izrazili razumijevanje.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

- Ne može se govoriti o nekoj toleranciji, ali je sigurno da postoji razumijevanje - rekao je Čubrilović u izjavi za Srnu.

On je istakao da su predstavnici Republike Srpske na sastanku ukazali da niko u Srpskoj ne radi na izdvajanju ili promjeni granica.

- Ukazali smo na činjenicu da takozvana međunarodna zajednica na BiH gleda kao na eksperiment i da je bilo dovoljno vremena da bi se prestalo sa eksperimentisanjem narodima, državnom zajednicom, entitetima - dodao je Čubrilović.

On je istakao da bi trebalo više da se uvažava činjenica šta je sve prošao ovaj narod i da svi treba da rade na tome da se tenzije smanje.

- Republika Srpska treba da zašiti svoj interes jer svaka intervencija ili visokog predstavnika ili Suda BiH stavlja Srpsku u nepovoljan položaj. Mislim da je tome došao kraj i da se ovo ne može shvatiti kao nečiji hir, nego zaista kao potreba da se prestane sa tim - poručio je Čubrilović.

U sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu danas je održan sastanak zvaničnika Srpske sa ambasadorima evropskih zemalja u BiH.

Sastanku su prisustvovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

Prisutni su bili i predsjednici političkih partija vladajuće koalicije u Republici Srpskoj Dragan Čavić, Darko Banjac i Nenad Stevandić.