latinica  ћирилица
15/10/2021 |  15:26 ⇒ 17:34 | Autor: RTRS

Muzička škola "Vlado Milošević" zaslužuje pažnju šire društvene zajednice (VIDEO)

U proteklih pet godina objekat Muzičke škole "Vlado Milošević" u Banjaluci rekonstruisan je u nekoliko faza.
Čubrilović u muzičkoj školi - Foto: RTRS
Čubrilović u muzičkoj školiFoto: RTRS

Danas je ovu školu posjetio predsjednik parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović, bez čije podrške, kao i resornog ministarstva, kažu u ovoj školi ne bi mogli realizovati sve projekte rekonstrukicje.

2017. godine urađena je stolarija fasada i krov muzičke škole "Vlado Milošević", a 2018. renovirana je koncertna dvorana škole.

Led rasvjeta postavljena je 2019. godine.

Direktor ove škole Damir Јovanić rekao je da je 2017. godine kroz Projekat "Zeleni ekonomski razvoj" rekonstruisan i uređen vanjski dio objekta škole koji je obuhvatio radove fasade, stolarije i krova, dok je 2018. godine potpuno renovirana koncertna dvorana škole, a 2019. godine je postavljena led rasvjeta.

- Najveći dio sredstava smo sakupili domaćinskim poslovanjem i uštedama vlastitih sredstava, ali bez podrške i pomoći predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske ne bi mogli sami da realizujemo ovaj projekat - zaključio je Јovanić.

Posjeta ovoj školi znak je podrške rukovodstvu i njihovom radu, kaže predsjednik Narodne skupštine, Nedeljko Čubrilović.

- Zaista je zadovoljstvo vidjeti ovako sređenu školu. Posebno kada znamo da se ovdje muzički obrazuje preko 1.000 učenika i kada znamo tradiciju koju ima ova škola - naveo je Čubrilović.

Srpsko pjevačko društvo "Јedinstvo" 1934. godine osniva prvu zvaničnu Muzičku školu u Banjaluci.

1. juna 1934. godine donesena je Odluka o otvaranju Muzičke škole.

Prvi direktor škole bio je Vlado Milošević nastavnik violine i solfeđa po kojem današnja Muzička škola i nosi ime.