latinica  ћирилица
28/10/2021 |  13:48 ⇒ 13:53 | Autor: RTRS

Uručene auto-sjedalice u okviru kampanje "Auto-sjedalice za svako dijete u Srpskoj"

Auto-moto savez Republike Srpske danas je u Banjaluci uručio 19 dječijih auto-sjedalica građanima koji su ih zatražili u okviru preventivne kampanje "Auto-sjedalice za svako dijete u Republici Srpskoj".
Uručene auto-sjedalice (Foto: AMSRS) -
Uručene auto-sjedalice (Foto: AMSRS)

Iz AMS-a podsjećaju da su ovu kampanju organizovali s ciljem da se svako dijete u Srpskoj u vozilu prevozi na bezbjedan način.

Akcija se, kako je navedeno, sprovodi na način da roditelji poklone auto-sjedalicu koju je njihovo dijete preraslo i time ostvare pravo na besplatan članski paket AMS i dodatne pogodnosti u osiguravajućim društvima "Dunav osiguranje" i "Euros osiguranje".

Roditelji koji nisu u mogućnosti da kupe auto-sjedalicu, a žele besplatno da je koriste, imaju priliku do ponedjeljka, 1. novembra, da se prijave na sajtu AMS-a /www.ams-rs.com/ i podnesu zahtjev da dobiju odgovarajuću sjedalicu prema uzrastu djeteta.

Kampanjom se želi podići svijest da autosjedalica ne služi da se neplati kazna za njeno nekorištenje, nego prije svega da se zaštite djeca u saobraćaju.

Roditelji koji žele da poklone dječije autosjedalice imaju priliku do 1. novembra 2021. da ih dostave u jedno od 49 Auto-moto društava u Republici Srpskoj.