latinica  ћирилица
28/10/2021 |  17:32 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Opozicija u Prijedoru još bez kandidata za gradonačelnika (VIDEO)

Iako je bilo najavljeno da će opozicija u Prijedoru danas predstaviti zajedničkog kandidata za gradonačelnika, to se nije desilo.
Predstavnici opozicionih stranaka u Prijedoru - Foto: RTRS
Predstavnici opozicionih stranaka u PrijedoruFoto: RTRS

Gradski odbori DNS-a, SDS-a i PDP-a potpisali su Sporazum o koalicionom djelovanju na prijevremenim izborima.

Sastanku je prisustvovao lider DNS-a Nenad Nešić, ali ne i predsjednici SDS-a Mirko Šarović i PDP-a Branislav Borenović.

Na ime zajedničkog kandidata opozicije na prijevremnim izborima za gradonačlenika Prijedorčani će još čekati, jer su se opozicioni lideri, izgleda, predomislili.

Da li čekaju da vlast prva objavi ime svog kandidata ili je posrijedi objava Nebojše Vukanovića, koji je na svom blogu uslovio opoziciju - Ili Nešić, ili ja!

Kaže da obojica ne mogu skupa u opoziciji, jer su dva različita svijeta. Za koga će biti mjesta u opoziciji odluka je na liderima SDS-a i PDP-a, koji se danas nisu pojavili u Prijedoru, iako je njihov dolazak najavljen.

Za to vrijeme Vukanović poziva na smjenu Nešića, optužujući ga da kalkuliše, što je, kaže, potvrđeno i na jučeršanjoj sjednici Narodne skupštine, kada su poslanici DNS-a ostali u skupštinskoj sali sa SNSD-om i tokom glasanja.

Na sve to, lider DNS-a odgovara.

- Gospodinu Vukanoviću želim dobro zdravlje i svu sreću u životu, da se što prije vrati iz Katara, a Skupština DNS-a će odlučivati ko će biti predsjednik stranke, ima Statut koji jasno propisuje. A ja još nisam vidio da predsjednik jedne političke partije, grupacije ili pokreta smjenjuje predsjednika druge političke partije. Znači, veoma neozbiljno - rekao je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

Nešić je istakao da će ime zajedničkog kandidata na predstojećim izborima biti saopšteno sutra. Spekuliše se da bi to mogao da bude prvi čovjek prijedorskog DNS-a Goran Predojević.

- Do 12. decembra mi zajedno idemo na teren, da pokažemo našim građanima da smo ljudi koji žele da se prestane sa podjelama u našem gradu - naveo je Goran Predojević, predsjednik Gradskog odbora DNS Prijedor.

Nakon potpisavanja koalicionog sporazuma, šef prijedorskog Povjereništva SDS-a Maja Dragojević Stojić nije se obratila medijima, ali jeste na društvenim mrežama, porukom da SDS može da ponudi sjajnog kandidata.

- Prijedor nije i ne smije biti vlasništvo nijedne partije, da bi samo ta partija imala pravo da predloži kandidata. Nadam se i vjerujem da su naši koalicioni partneri toga svjesni i da ćemo u tom pravcu izabrati najboljeg kandidata - istakla je Maja Dragojević Stojić.

U Prijedoru su sve glasnije priče o političkom neslaganju Maje Dragojević Stojić i Nenada Nešića u vezi sa izborom zajedničkog kandidata opozicije za gradonačelnika.

Da nešto ne štima u redovima opozicije, baš kao i Nebojša Vukanović, i Maja Dragojević Stojić objavila je da nastup poslanika DNS-a na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine nije bio korektan i da takvi istupi ne donose povjerenje u odnosima stranaka.

Zanimljivo je i da, iako je bilo najavljeno, današnjem potpisivanju Sporazuma nisu prisustvovali ni predstavnici SPS-a, stranke Gorana Selaka.