latinica  ћирилица
16/11/2021 |  14:24 ⇒ 17:23 | Autor: RTRS

Savez udruženja boraca Srbije obilježio krsnu slavu (VIDEO)

Savez udruženja boraca Srbije, čiji je počasni član ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović, obilježio je svoj Dan i krsnu slavu Đurđic u Domu vojske u Beogradu.
Obilježavanje Dana i krsne slave Saveza udruženja boraca Srbije - Foto: RTRS
Obilježavanje Dana i krsne slave Saveza udruženja boraca SrbijeFoto: RTRS

Borci iz Srpske i Srbije obilježavaju zajedno niz manifestacija, a podržali su i inicijativu za izgradnju Memorijalnog kompleksa na Fruškoj gori posvećenoj stradalima u ratovima devedesetih godina.

- Ovi ljudi su se organizovali kao ratni veterani koji će čuvati tradiciju i sjećanje na sve poginule borce. Ratni veterani koji jačaju zajedništvo Srba iz Republike Srpske i Srbije, veoma pozitivno djeluju, okupljaju se često i imaju podršku Ministarstva rada, boračke i socijalne zaštite.

Pored Udruženja saveza boraca postoji Fondacija srpski borac. 

- Iz te fondacije smo do sada uspjeli da pomognemo negdje oko tridesetak porodica koje su teško živjele, koje su ostale bez hranitelja, djecu koja nisu završila škole. Pokušavamo na svaki način da pomognemo što više možemo i za ove dvije godine moramo da kažemo da smo zadovoljni kako je to proteklo - istakao je Goran Radosavljević, predsjednik Skupštine Saveza udruženja boraca.