latinica  ћирилица
30/11/2021 |  12:09 ⇒ 15:00 | Autor: SRNA

Košarac: Sastanak Dodika i Putina dobar signal za privredni razvoj

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac ocijenio je da je predstojeći sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dobar signal za privredni razvoj, naročito gasifikaciju.
Staša Košarac -
Staša Košarac

- Mislim da politike Dodika i Putina odražavaju činjenično stanje i da ne ugrožavaju nikoga u BiH - izjavio je Košarac novinarima u Beogradu.

On je povodom predstojeće posjete Dodika Moskvi rekao da je to adekvatna i vrlo jaka i prepoznatljiva politika, te da je neophodna saradnja sa onim zemljama, koje prije svega i u političkom i u svakom drugom kontekstu razumiju prilike u BiH.

- To je dobar signal u smislu privrednog razvoja, cijeneći da je Republika Srpska kapacitetom svojih institucija i dobrih odnosa sa Ruskom Federacijom, pa i dobrih odnosa Dodika sa Putinom obezbijedila jednu vrstu intekonekcije za gas u BiH, odnosno u Republici Srpskoj, što naravno pozdravljam - rekao je on.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da danas putuje u Moskvu gdje se sastati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, a jedna od tema o kojoj će razgovarati je izgradnja gasovoda od Rače prema Banjaluci