latinica  ћирилица
07/12/2021 |  10:16 ⇒ 11:34 | Autor: RTRS

Uhapšeni u akciji "Kodeks" sprovedeni u Tužilaštvo (VIDEO)

Sedam od devet uhapšenih u jučerašnjoj akciji "Kodeks" predati su jutros u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.
Akcija "Kodeks", sprovođenje u Tužilaštvo -
Akcija "Kodeks", sprovođenje u Tužilaštvo

Policijska uprava Banjaluka dostavila je Tužilaštvu izvještaj protiv lica M.V. /42/, F.B. /28/, P.M. /26/, V.Z. /22/, S.M. /26/, A.M. /26/, G.Đ. /42/ i lica L.B. iz Banjaluke /22/, koje nije dostupno organima gonjenja, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Oni su osumnjičeni za nabavku i preprodaju kokaina i marihuane korisnicima na području grada Banjaluka.

- Osumnjičena lica slobode su lišena u okviru šestomjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva i Policijske uprave Banjaluka. Od početka 2020. godine do 6. decembra ove godine osumnjičena lica su vršila nabavku i preprodaju kokaina i marihuane korisnicima na području grada Banjaluka - navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga sprovedeni su radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Nakon ispitivanja, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Akcija "Kodeks" bila je usmjerena na otkrivanje kriminalne grupe koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom i prometom opojnih droga. 

U akciji je pronađeno 2.104 kilograma marihuane i oko 260 grama kokaina.

Pretresi su vršeni na 14 lokacija, koje koriste osumnjičena lica.

U akciji su uhapšeni Milorad Vuković, zvani Luis, Petar Marjanović, Aljoša Marić, Saša Mirković, Filip Bojić, Vladimir Zečić, Dragan Dragičević, Goran Đurica i Darko Јarić. Akcijom je obuhvaćen i Luka Brković, ali on se nalazi u inostranstvu.