latinica  ћирилица
09/12/2021 |  11:56 | Autor: SRNA

Tegeltija: Izetbegović potvrdio da su OHR i stranci radili ono šta žele Bošnjaci

Bakir Izetbegović potvrdio je da su OHR i stranci 25 godina radili ono šta žele Bošnjaci i bošnjačka politika i da je Ustavni sud BiH izašao izvan dejtonskog Ustava, te napravio ustavnu reformu, rekao je Srni savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija.
Milan Tegeltija (Foto: banjaluka.net) -
Milan Tegeltija (Foto: banjaluka.net)

Nakon intervjua Bakira Izetbegovića na N1, Tegeltija je rekao da Republika Srpska ništa više ne treba da dokazuje u pogledu onoga što tvrdi o radu OHR-a, Ustavnog suda BiH i nasilnog protivustavnog prenosa nadležnosti.

- Izetbegović je u intervjuu decidno potvrdio sve što se tvrdi iz Republike Srpske otvoreno govoreći da su OHR i stranci 25 godina radili što žele Bošnjaci i bošnjačka politika, da je da je Ustavni sud izašao izvan dejtonskog Ustava i y BiH napravio ustavnu reformu - naveo je Tegeltija.

On je dodao da poslije ovih izjava lidera SDA niko više ne može da kaže da ono što se tvrdi iz Republike Srpske nije osnovano.

Prema njegovim riječima, deplasirano je na bilo koji način dalje osporavati ove tvrdnje Republike Srpske i zahtjeve da se BiH vrati u okvire dejtonskog Ustava.

- Iako je to i bez ovog intervjua svima bilo jasno, prvi put je iz političkog Sarajeva to otvoreno i priznato i tu više nema prostora za osporavanje tvrdnji Republike Srpske - zaključio je Tegeltija.