latinica  ћирилица
16/12/2021 |  18:25 ⇒ 19:48 | Autor: RTRS

Institucije Srpske radiće na poboljšanju položaja Srba u Mostaru (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarali su u Mostaru sa predstavnicima srpske zajednice o položaju Srba u ovom gradu i aktuelnim političkim pitanjima.
Cvijanović, Dodik i Tegeltija u Mostaru - Foto: RTRS
Cvijanović, Dodik i Tegeltija u MostaruFoto: RTRS

Glavna poruka sastanka je da će institucije Republike Srpske raditi na tome da se popravi položaj Srba u Mostaru.

Dodik je obećao pomoć za izgradnju vrtića u Mostaru, dodajući da neće biti zaboravljeni ni srpski poljoprivrednici u ovom gradu.

- Mi smo preuzeli na sebe, kao što smo to uradili u oblasti boračko-invalidske zaštite, da svi naši ljudi koji ovdje rade i žive imaju isti tretman u pogledu aplikacije za sredstva Vlade Republike Srpske koja se dodjeljuju po raznim prijektima u Srpskoj - rekao je on.

Dodik je istakao da je veoma važno da Srbi u gradu na Neretvi budu legitimno predstavljeni.

On je dodao da je srpska zajednica do sada bila potpuno skrajnuta u svim segmentima. Zamjerio je i to što za Srbe nema mjesta u javnom sektoru, na rukovodećim pozicijama i u upravnim odborima.

Potpredsjednik Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević rekao je da su zvaničnici Srpske obećali podršku svim projektima.

- Definisano je šta je ključno da uradimo da dođemo do radnih mjesta, ne samo kroz političko djelovanje u državnoj upravi, nego da zasnujemo svoje poslove i iskoristimo podršku Republike Srpske i omogućimo srpskoj zajednici da živi boljim životom - rekao je Milivojević.

Foto: RTRS

Sastanku je prisustvovala i poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Sanja Vulić.