latinica  ћирилица
09/01/2022 |  15:32 ⇒ 15:33 | Autor: RTRS

U ponedjeljak hladno, snježni nanosi mogući u višim predjelima

Republiku Srpsku i Federaciju BiH sutra očekuje hladno vrijeme, a pojačan vjetar ponegdje može da formira i snježne nanose.
Snijeg (Foto: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC) -
Snijeg (Foto: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC)

Snijega će biti na planinama i u višim krajevima, a povećanje snježnog pokrivača moguće je i uveče, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar, na jugu mestimično jak.

Јutarnja temperatura vazduha od minus pet do nula, na jugu do četiri, u višim predjelima od minus sedam, a maksimalna dnevna od minus dva do tri, na jugu do sedam, u višim predjelima od minus pet stepeni Celzijusa.

Slično vrijeme zadržaće se i početkom naredne sedmice, uz razvedravanje na krajnjem sjeveru i jugu, u srijedu, 12. januara.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus sedam, Ivan-sedlo i Livno minus dva, Sanski Most, Novi Grad i Sokolac minus jedan, Mrkonjić Grad, Prijedor, Han Pijesak i Čemerno nula, Banjaluka, Mrakovica, Srbac, Bihać, Bugojno i Sarajevo jedan, Gradačac i Zenica dva, Bijeljina, Gacko i Rudo tri, Doboj, Višegrad i Tuzla četiri, Doboj, Široki Brijeg sedam, Bileća, Trebinje i Mostar osam i Neum devet stepeni Celzijusa.