latinica  ћирилица
10/01/2022 |  15:08 ⇒ 04/02/2022 | 12:51 | Autor: SRNA

Vulić: DŽaferović da nauči od Dodika kako se voli svoje, a tuđe poštuje

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da uspavanom Šefiku DŽaferoviću, koji se javlja samo kad treba nešto reći protiv Republike Srpske, smeta smotra legalnih, reprezentativnih i profesionalnih institucija i njenih pripadnika koje je ljepota bilo vidjeti.
Sanja Vulić - Foto: RTRS
Sanja VulićFoto: RTRS

- Pretpostavimo da bi Šefik radije gledao marš "Mladih muslimana" ili nekih formacija sa tradicijom "Handžar divizije" širom BiH i to bi mu bilo na ponos. Ljubomora je to, jer Federacija BiH nema ni grb, ni zastavu, ni himnu ni svoj dan, niti bilo šta da slave - rekla je Vulićeva komentarišući DŽaferovićevu izjavu Di veltu u kojoj je naveo "da je činjenica da bosansko-srpske snage bezbjednosti 9. januara iz godine u godinu marširaju ulicama Banjaluke i proslavljaju svoj državni praznik, stoga se /to/ smatra provokacijom".

S obzirom na to da ne prihvataju realnost Federacije, rekla je Vulićeva, onda prisvajaju BiH da je njihova i smatraju da mogu da određuju šta će ko da radi i slavi.

- Sreća pa se Šefik ništa ne pita u vezi sa tim, a neće se ni pitati. Ne pita se ni u svojoj kući, ni u svom kabinetu, ni u svojoj stranci, pa što bi se pridavala pažnja šta kaže o našem Danu Republike - rekla je Vulićeva, naglasivši da DŽaferović bestidno lobira za smišljeno, ciljano i trajno istrebljenje Srba iz BiH.

Ona je konstatovala da je jasno da DŽaferović želi unutarnu, islamsku BiH.

- Plemeniti ljudi razgovaraju i dogovaraju se, ne ruše ništa. BiH ruše pojedini Bošnjaci, nesposobni da budu samostalni i moćni i zato imaju komplekse od Milorada Dodika, jedinog državnika - istakla je Vulićeva, poručivši DŽaferoviću da ima priliku da bar nauči od Milorada Dodika kako se voli svoje, a tuđe poštuje.

Ona je ocijenila da su predimenzionirana izmišljanja i komparacija sa nacizmom odraz psihe Šefika DŽaferovića.