latinica  ћирилица
10/01/2022 |  18:14 ⇒ 18:15 | Autor: SRNA

Trebinje nominovano među šest svjetskih priča o održivom turizmu

Grad Trebinje je sa pričom "Hercegovačka kuća" nominovan među šest najboljih priča održivih turističkih destinacija, a najbolje će se birati u Berlinu, saopšteno je iz trebinjske Gradske uprave.
Trebinje - turizam - Foto: SRNA
Trebinje - turizamFoto: SRNA

Međunarodni žiri je priču "Hercegovačka kuća" uvrstio među šest najboljih u okviru kategorije "Lokalni lanci snabdijevanja", uz destinacije iz Perua, Kanade, Estonije, Slovenije i Portugala. Od šest nominovanih, biće izabrane tri najbolje priče.

Ovom nominacijom, Trebinje je dobilo priliku za učešće i predstavljanje na događaju "ITB Berlin 2022", u okviru kojeg će biti održana ceremonija izbora najboljih priča o održivim turističkim destinacijama "Green Destinations Story Awards at ITB Berlin".

Od ukupno 30 nominovanih najboljih priča u okviru pet kategorija, grad Trebinje i Vipavska dolina iz Slovenije, jedine su nominovane destinacije iz regiona.

- Nadamo se da će se grad Trebinje naći među finalistima i osvojiti jednu od prve tri nagrade - istakao je zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković, koji je, u ime grada, koordinator ovog procesa.

Iz Gradske uprave navode da se na ceremoniji koju sponzoriše ITB, vodeći svjetski sajam putovanja, svake godine predstavljaju i nagrađuju najistaknutije priče o dobroj praksi, u okviru takmičenja Top 100 priča održivih turističkih destinacija.

U prvoj fazi takmičenja grad Trebinje je izabran na tu listu, u konkurenciji više od 200 kandidata.

Takođe će biti izabrana i najbolja priča po izboru publike, za koju se može glasati putem linka: https://greendestinations.org/events/2021-green-destinations-awards/green-destinations-story-awards-at-itb-berlin-2022-peoples-choice-award/

Lista svih nominovanih destinacija dostupna je na linku: https://greendestinations.org/events/2021-green-destinations-awards/green-destinations-story-awards-at-itb-berlin-2022-nominees-finalists/