latinica  ћирилица
11/01/2022 |  21:45 ⇒ 21:48 | Autor: SRNA

Ratni komandant tzv. Armije BiH prijeti: Ljuti zbog proslave 9. januara

Ratni komandant tzv. Armije RBiH Hamdija Abdić rekao je večeras da u Bužimu i okolini prate situaciju u BiH, posebno u Republici Srpskoj ljuti što ne mogu ništa preduzeti, ali je istakao da će, ako institucije ne budu radile svoj posao, vjerovatno doći do onoga do čega je došlo 1992. godine.
Hamdija Abdić - Tigar (Foto: hayat.ba) -
Hamdija Abdić - Tigar (Foto: hayat.ba)

Abdić, zvani Tigar, osvrnuo se na proslavu 9. januara, Dana Republike Srpske, navodeći kako su "ljuti jer ne mogu ništa preduzeti, jer im to zakon ne dozvoljava".

- Ne treba da se samoorganizujemo, imamo institucije, želimo samo da natjeramo i damo im poruku da rade svoj posao. A, ne budu li radili, vjerovatno će doći do onoga do čega je došlo 1992. godine, to je neizbježno - rekao je ovaj ratni komandant tzv. Armije RBiH za Hajat televiziju.

Ako se nastavi tim tempom, kaže, "naravno da je neminovno da dođe do određenih sukoba".

Građanima BiH je poručio "da se ne plaše, ali da budu spremni".

- Јači smo 100 puta nego što smo bili 1992, imamo institucije, snagu. Kada su u pitanju ti neki unutarnji sukobi, oni nemaju šansu sa nama - zaprijeto je ratni komandant tzv. Armije BiH, ali je dodao da to "ne priziva niko".

Dodaje da je "angažman međunarodne zajednice slab", kao i da "ovdje bez sile nema ništa", pojasnivši da tu misli na NATO i međunarodne snage.