latinica  ћирилица
22/01/2022 |  18:57 ⇒ 23/01/2022 | 11:13 | Autor: RTRS

Trebinje među šest svjetskih najboljih turističkih priča (VIDEO)

Reprezentativan međunarodni žiri ocijenio je da Trebinje i Hercegovačka kuća zavrjeđuju pažnju, da se nađu među šest svjetskih najboljih priča o turistički održivim destinacijama. Na Međunarodnom sajmu turizma i putovanja u Berlinu u martu će biti proglašenje najboljih priča o održivim destinacijama. Ljubitelji putovanja, novih destinacije od sada mogu da vide i informišu se o Trebinju na svim platformama koje promovišu turizam širom svijeta.
Trebinje - Foto: RTRS
TrebinjeFoto: RTRS

Prva faza takmičenja "Top sto destinacija" zahtijevala je ispunjenje 15 kriterijuma. Trebinje je dobilo priliku da kandiduje priču "Hercegovačka kuća" kao primjer dobre prakse i zasluženo se nađe u šest najpoželjnih svijetskih priča o podršci i promociji lokalnih proizvoda.

- Ovo je izuzetno važno prijer svega radi promocije Trebinja kao održive turističke destinacije, radi promocije Hercegovačke kuće, dokazali smo i kroz ovaj ciklus da je to prijekat koji je i te kako opravdan da ima prostor za napredak - rekao je Dražen Bošković, zamjenik gradonačelnika Trebinja.

Hercegovačka kuća je jedinstvena jer nudi samo najbolje sa ovih prostora. Više od 1.000 domaćih proizvoda na jednom je mjestu.

- Pisali smo projekat i obrazloženje sa Hercegovačkom kućom koji je uvažen i prepoznat kao jedan dobar projekat, jako dobra podrška lokalnim proizvodima - naglasio je Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda.

Sir,pršut, med,vino- to je nešto što je prepoznatljivo i što svako ko prvi put dođe u najužniji grad Srpske traži da proba.

Čekamo mart i Međunarodni sajmam turizma i putovanja u Berlinu kada ćemo saznati da li je Trebinje proglašeno za jednu od tri najpoželjnije turističke destinacije u svijetu.