latinica  ћирилица
27/01/2022 |  14:19 ⇒ 14:39 | Autor: SRNA

Dvojica Pakistanaca privedena zbog međunarodne trgovine ljudima

Dva migranta, državljani Pakistana, privedeni su zbog sumnje da se bave međunarodnom trgovinom ljudima - seksualnom eksploatacijom maloljetnih lica, saopštila je Granična policija BiH.
U Sarajevu Granična policija sprovela dva migranata - Foto: SRNA
U Sarajevu Granična policija sprovela dva migranataFoto: SRNA

Granična policija i Služba za poslove sa strancima su došli do saznanja da je više lica, državljana Pakistana, na štetu maloljetnih lica koja se nalaze u prihvatnom centru u Blažuju počinilo krivično djelo međunarodna trgovina ljudima /seksualnom eksploatacijom/, o čemu je obaviješteno Tužilaštvo BiH.

Pakistanci su privedeni nakon što su ih Granična policija i Služba za poslove sa strancima locirali u prihvatnim centrima.

- Nakon završetka planiranih mjera i radnji, privedena lica će biti stavljena pod nadzor u imigracioni centar, do druge odluke tužioca Tužilaštva BiH - napominje se u saopštenju.

Iz Tužilaštva su dodali da će maloljetna lica, potencijalne žrtve trgovine ljudima, biti smještena u sigurnu kuću do okončanja postupka.

Direktor Granične policije Zoran Galić pohvalio je akciju pripadnika Granične policije provedenu u saradnji sa Službom za poslove sa strancima.

Galić je naglasio da je Granična policija BiH, uz sve probleme s kojima se svakodnevno susreće u nedostatku ljudskih resursa i borbi protiv nezakonitih migracija, prva agencija koja je identifikovala krijumčare i trgovce ljudima među migrantskom populacijom, čime je još jednom iskazana jasna opredijeljenost ove agencije u borbi protiv svih oblika kriminala.