latinica  ћирилица
24/02/2022 |  13:57 | Autor: SRNA

Zahtjev za glasanje u BiH podnijeti do 12. marta

Državljani Srbije sa prebivalištem u toj zemlji koji će na predstojećim izborima u Srbiji glasati na biračkim mjestima u BiH, odnosno Republici Srpskoj, najkasnije do ponoći 12. marta mogu podnijeti zahtjev da se taj podatak upiše u jedinstveni birački spisak, saopšteno je iz Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci.
Konzulat Srbije u Banjaluci - Foto: RTRS
Konzulat Srbije u BanjaluciFoto: RTRS

Zahtjev se može podnijeti putem Ambasade Srbije u Sarajevu, generalnih konzulata u Banjaluci i Mostaru, kao i putem konzularnih kancelarija u Trebinju i Drvaru.

U saopštenju se naglašava da se zahtjev za glasanje može podnijeti lično, poštom ili mejlom.

Detaljna uputstva o načinu prijavljivanja za predstojeće izbore kao i potrebne obrasce moguće je pronaći na sajtu navedenih diplomatsko-konzularnih predstavništava, pojašnjava se u saopštenju.

U saopštenju se napominje da će Generalni konzulat Srbije Banjaluci i Konzularna kancelarija Trebinje do 12. marta do ponoći raditi na prijemu zahteva za glasanje na predstojećim izborima svakog radnog dana od 8.00 do 20.00 časova.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije poziva sve državljane Srbije koji imaju prijavljeno prebivalište u toj zemlji da iskoriste svoje pravo i izađu na parlamentarne i predsjedničke izbore koji će biti održani 3. aprila.