latinica  ћирилица
25/02/2022 |  08:48 ⇒ 16:47 | Autor: RTRS

Mladen Miljanović - čast je izlagati u Galeriji Matice Srpske

Nakon izložbe u Novom Sadu, umjetnik Mladen Miljanović najavio je izlaganje u Mađarskoj i Velikoj Britaniji.
Mladen Miljanović - Foto: RTRS
Mladen MiljanovićFoto: RTRS

U Galeriju Matice srpske u Novom Sadu do 30. aprila, postavljena je izložba "Migracije u umetnosti – Umetnost migracija".

Među izloženim radovima su i djela umjetnika iz Banjaluke Mladena Miljanovića. Njegova djela su izložena među radovima vodećih imena nacionalne umjetnosti Uroša Predića i Paje Јovanovića, velikana evropske umjetnosti El Greka, Elizabet Viže Lebren i Marka Šagala.

Gostujući u emisiji "Razbudilnik" Radija Republike Srpske, istakao je da mu bez sumnje imponuje činjenica da se njegovi radovi nalaze u istom izložbenom prostoru sa djelima ovih velikana.

Iako kaže da je nezahvalno planirati, najavio je nekoliko dešavanja.

- Ove godine krenuću u nekoliko različitih avenija. Već se priprema izložba u ABC galeriji u Budimpešti, koja bi trebalo da bude otvorena 10. marta, a posjetioci će moći da vide izložbu "Smrt (na) ekranu", koja je do kraja januara bila postavljena u Muzeja savremene umjetnosti u Beogradu. Takođe, planiram i izlaganje jedne skulpture u gradu Čester u Velikoj Britaniji - najavio je Miljanović.

Radovi Mladena Miljanovića u okviru izložbe "Migracije u umetnosti – Umetnost migracija", u Novom Sadu mogu se pogledati do 30. aprila.