latinica  ћирилица
11/05/2022 |  15:34 ⇒ 19:56 | Autor: SRNA

Gašić: Јezero na području opštine Pelagićevo i manifestacioni turizam najveći kapaciteti

Јezero koje se nalazi na području opštine Pelagićevo jedan je od kapaciteta koji treba da se razvija, a u promociji će imati podršku resornog ministarstva i Vlade Srpske, kao i manifestacije koje se održavaju u ovoj lokalnoj zajednici, izjavila je danas ministarka trgovine i turizma Suzana Gašić.
Suzana Gašić - Foto: RTRS
Suzana GašićFoto: RTRS

- Da li to bio privatni investitor ili neko drugi ko vidi opravdanost ulaganja u jezero biće dobrodošao u ovu opštinu i sigurno će i načelnik pružiti svu podršku kada se radi o razvoju ove zajednice - rekla je Gašićeva novinarima.

Ona je dodala da Pelagićevo ima potencijal i za manifestacioni turizam, za održavanje različitih susreta, koji skupljaju posjetioce, za šta opština planira dodatne resurse u tom smjeru.

- Za Ministarstvo i Vladu nema male opštine, svaka opština zaslužuje pažnju, tako da će i u narednom periodu Pelagićevu biti pružena puna podrška u promociji onoga što procijene kao svoj potencijal, kao i u onome što već postoji - rekla je Gašićeva.

Gašićeva, koja je ranije posjetila susjednu opštinu Donji Žabar, rekla je da je ključ uspjeha u povezivanju manjih lokalnih zajednica, njihovih kapaciteta, koje svaka opština ima.

- Ako se povežemo, sigurno ćemo ostvariti dobre rezultate - dodala je ona.

Načelnik opštine Pelagićevo Slavko Tešić rekao je da će sa Ministarstvom sarađivati na izradi strategije seoskog i ruralnog turizma, što je fokus razvoja turizma na ovom području.

Tešić je naveo da će Ministarstvo, u skladu sa mogućnostima, podržati manifestacije koje će u narednom periodu ovdje biti održane, kao što su Gastro festival, Festival folklora, Ilindanske svečanosti.

On je zahvalio Gašićevoj za današnju posjetu, te podsjetio da je Vlada Srpske na prethodnoj sjednici odobrila još 400.000 KM za izgradnju vrtića, što, kako je naveo, predstavlja pravi pokazatelj dobre saradnje Vlade i lokalne zajednice.