latinica  ћирилица
16/05/2022 |  13:02 ⇒ 13:05 | Autor: RTRS

Doboj: Predavanje učenicima gimnazije "Oružje ne štiti, oružje ubija"

Pomoćnik komandira Policijske stanice Doboj jedan Aleksandar Vuković održao je predavanje učenicima dobojske Gimnazije "Јovan Dučić" o opasnostima koje mogu nastati nestručnom upotrebom vatrenog oružja ili minsko-eksplozivnih sredstava u okviru kampanje "Oružje ne štiti, oružje ubija", koji realizuju MUP Republike Srpske i UNDP.
"Oružje ne štiti, oružje ubija" - Foto: SRNA
"Oružje ne štiti, oružje ubija"Foto: SRNA

- Na području Policijske uprave Doboj, u Derventi prošle godine evidentiran je jedan slučaj u kojem je desetogodišnji dječak smrtno stradao, igrajući se minsko-eksplozivnim sredstvima. Tokom predavanja akcenat se stavlja na opasnosti od ilegalnog posjedovanja naoružanja, njegove upotrebe na javnim mjestima, te o postupanju kada se takvo naoružanje i pronađe - naglasio je Vuković.

On je dodao da mladi najlakše dolaze do vatrenog oružja tokom svečanosti kao što su svadbe ili krštenja, pri čemu lako može doći do tragičnog ishoda.

- Apelujem na građane da svako saznanje o posjedovanju ili upotrebi ilegalnog naoružanja prijave nadležnoj policijskoj stanici i da ga ne diraju - dodao je Vuković.