latinica  ћирилица
16/05/2022 |  17:47 ⇒ 17:47 | Autor: SRNA

Višković: Srpska 2008. godine preuzela obavezu da topli obrok i regres budu u ličnom primanju

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je da je Republika Srpska još 2008. godine preuzela obavezu da topli obrok i regres budu u ličnom primanju.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Višković je, nakon sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci, rekao novinarima da to nije slučaj samo u Republici Srpskoj, već i u BiH, Srbiji i zemljama u okruženju.

Višković, koji je premijer Republike Srpske, podsjetio je da je Vlada Srpske za povećanje plata u javnom sektoru u iznosu od 10 odsto izdvojila 58 miliona KM.

- Topli obrok i regres do kraja godine koštao bi Republiku Srpsku počev od maja ove godine preko 110 miliona KM - istakao je Višković.

On je rekao da će mjere Vlade Republike Srpske koje se rade po pitanju povećanja plata preći plate u Srbiji i BiH u istoj branši.

- Ovo je veliki iskorak vladajuće koalicije i Vlade Republike Srpske - istakao je Višković i dodao da je na strani radnika i pojedinaca, ali da kao odgovoran čovjek mora voditi računa o budžetu i da ono što prihvati može i da isplati.

Višković je pozvao medije da provjere ko je još osim Republike Srpske povećao penzije za 14 odsto, te plate za pet mjeseci ove godine.