latinica  ћирилица
18/05/2022 |  14:10 ⇒ 14:16 | Autor: SRNA

Đurđević: Kašnjenje viza samo Srpkinjama ne može biti slučajnost

"Kašnjenja" u izdavanju viza Ambasade Velike Britanije isključivo reprezentativkama BiH u taekvondou srpske nacionalnosti, koje su trebale da učestvuju na Evropskom prvenstvu u Mančesteru, a odobravanje svim ostalim, ne može biti slučajnost i riječ je o klasičnoj diskriminaciji, ocijenio je predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević.
Aleksandar Đurđević - Foto: RTRS
Aleksandar ĐurđevićFoto: RTRS

- U ovom konkretnom slučaju ispada da evropske vrijednosti imaju znak jednakosti sa diskriminacijom - rekao je Srni Đurđević.

On ističe da ovakvo ponašanje treba da je na sramotu onih koji o tome odlučuju, izražavajući nadu da to nije početak sankcionisanja srpskih sportista, budući da je prethodno Ambasada Velike Britanije uskratila vize i polovini članova Taekvondo reprezentacije Srbije.

Ambasada Velike Britanije još nije odobrila vize reprezentativkama BiH u taekvondu Katarini Krajišnik iz Istočnog Sarajeva i Zorani Sandić iz Zvornika, koje su trebale da učestvuju na Seniorskom prvenstvu Evrope u Mančesteru.

Ostalim članovima reprezentacije BiH Nedžadu Husiću, Dinku Šegedinu, Petri Ždero i treneru Harisu Husiću vize su odobrene.

Evropsko prvenstvo u Mančesteru održava se od danas do subote, 21. maja.