latinica  ћирилица
23/05/2022 |  12:13 | Autor: SRNA

Đokić: Podrška izgradnji slobodne poslovne zone kod "Bratoljuba"

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić najavio je danas u Bratuncu da će podržati realizaciju energetskih projekata i izgradnju visoko i niskonaponske mreže za slobodnu poslovnu zonu kod novoizgrađenog mosta i graničnog prelaza "Bratoljub".
Petar Đokić - Foto: RTRS
Petar ĐokićFoto: RTRS

Đokić je rekao da postoji razumijevanje sa načelnikom opštine Srđanom Rankićem u vezi sa obavezama i razvojnim projekatim opštine za koje je potrebna podrška institucija Republike Srpske da bi se realizovali, prije svega kada je riječ o poslovnoj zoni.

On smatra potrebnim da se radi i na dodatnoj promociji komparativnih prednosti ove opštine kao granične, sa mnoštvom specifičnosti koje mogu da doprinesu njenom bržem razvoju.

- Takođe, želimo ohrabriti opštinsko rukovodstvo da se ovaj podrinjski kraj što brže razvija - zaključio je Đokić.

Rankić je zahvalio ministru što ih je posjetio i ponovio da je obećao neophodnu pomoć za realizaciju projekta izgradnje slobodne industrijske zone koja se odnosi na energetski dio, što je veoma značajno za taj projekat.

Nakon Bratunca Đokić će posjetiti i Rudnik olova i cinka "Sase" kod Srebrenice, koji posluje u okviru kompanije "Gross".