latinica  ћирилица
26/05/2022 |  20:52 ⇒ 27/05/2022 | 08:35 | Autor: RTRS

Tegeltija: Nema uvođenja sankcija Rusiji (VIDEO)

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je za RTRS da pred Savjetom ministara nije bila niti će biti bilo kakva odluka koja se tiče uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji.
Zoran Tegeltija za Pečat - Foto: RTRS
Zoran Tegeltija za PečatFoto: RTRS

Tegeltija je naglasio da, ako Predsjedništvo BiH usvoji takvu odluku, nije sigurno da će je Savjet ministara usvojiti, ali da će je svakako razmatrati.

- Nije bilo nijednog zahtjeva Predsjedništva BiH, ni usmenog ni pismenog. To što se pokušavaju nastaviti političke teme i što opozicija pokušava da gradi sebi poziciju za izbore na način da napada Srbe i da ispada da smo mi krivi za sve u BiH, to je njihova politika i oni o tome mogu da se opredjeljuju i zauzimaju stavove - izjavio je Tegeltija, gostujući u Pečatu.

TEGELTIЈA: OSNOVNI CILj POSЈETE AMERICI DA PRENESEM STVARNO STANjE U BiH

Tegeltija je rekao je da mu je osnovni cilj boravka u Njujorku i planiranog obraćanja Savjetu bezbjednosti UN bio da prenese kakvo je stvarno stanje u BiH i da kaže da ne postoji samo jedna istina.

Istakao je da mu je žao što je bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović "prihvatio igru i pokvario svoje planove" kako bi se pojavio u Njujorku sa osnovnim ciljem da njega spriječi da se obrati Savjetu bezbjednosti UN.

- Ako ne želite da se čuje druga istina, da se spriječi, onda je osnovni razlog, zašto je to što ja nemam šansu da tamo govorim, vjerovatno zato što sam Srbin i zato što dolazim iz Republike Srpske. Drugi razlog ne vidim - naglasio je Tegeltija.

BIĆE STVORENE PRETPOSTAVKE ZA ODRŽAVANjE OPŠTIH IZBORA

Tegeltija je rekao je da je siguran da će novac za predstojeće opšte izbore u BiH, što se tiče Savjeta ministara, biti planiran u budžetu za ovu godinu i da će biti stvorene pretpostavke za njihovo održavanje.

On je naveo da se Centralna izborna komisija  BiH postavlja kao ključni faktor predstojećih opštih izbora, neprestano ponavljajući uslove da im je novac potreban šest mjeseci prije izbora.

- Mislim da jednostavno nije tako i da se sve pripremne radnje za provođenje izbora mogu odvijati, a da će novac sasvim sigurno biti obezbijeđen za izbore - rekao je Tegeltija.