latinica  ћирилица
24/06/2022 |  21:25 ⇒ 22:06 | Autor: SRNA

U Banjaluci obilježeno pet godina udruženja "Podrži me" (FOTO)

U Јavnoj ustanovi "Zaštiti me" u Banjaluci večeras je svečano obilježeno pet godina postojanja Udruženja roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice, odnosno sa Kosova i Metohije.
Obilježeno pet godina Udruženja "Podrži me" - Foto: SRNA
Obilježeno pet godina Udruženja "Podrži me"Foto: SRNA

U ustanovi "Zaštiti me" trenutno je smješteno 24 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja "Podrži me", a koji su u pratnji oko 20 roditelja, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

On je dodao da Udruženje "Podrži me" ima oko 165 članova, djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

- Oni su stalno naši gosti u Srpskoj i željeli smo da im upriličimo ovu proslavu - rekao je Arlov.

Foto: RTRS

Na obilježavanju jubileja Udruženja roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice prisustvovali su i predstavnici Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, te rukovodstvo ustanove "Zaštiti me".

Odbor za pomoć Kosmetu je uz pomoć brojnih donatora izgradio Dnevni centar "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, za koji je utrošeno više od 300.000 evra, koji je sada u fazi opremanja.

Arlov je potvrdio da će sutra u Bijeljini biti organizovan svečani doček djece sa Kosova i Metohije u okviru projekta "Spojimo djecu Kosmeta i Republike Srpske".

- Dolazi nam 461 učenik sa cijelog Kosmeta i svi oni boraviće u 13 gradova Srpske kod porodica svojih vršnjaka - rekao je Arlov.