latinica  ћирилица
29/06/2022 |  15:19 ⇒ 15:24 | Autor: TANЈUG

Vučić: Srbija i Crna Gora imaće veliki napredak u odnosima

Predsjednik Srbije Aleksndar Vucić rekao je danas da je sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem imao dobre i korisne razgovore o različitim pitanjima i izrazio uvjerenje da će Srbija i Crna Gora izgraditi veliki napredak u budućim međusobnim odnosima.
Abazović i Vučić (Foto: buducnostsrbijeav) - Foto: Instagram
Abazović i Vučić (Foto: buducnostsrbijeav)Foto: Instagram

Vučić koji je u vili Bokeljka ugostio na ručku crnogorskog premijera rekao je poslije susreta da je Abazović dobrodošao u Beograd i da je ovo početak jedne uspješne saradnje.

- Govorili smo o našim političkim i bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradanji, investicijama, ulaganjima. Govorili smo o poljoprivredi, snabdijevanju hranom, energetskim bilansima i kako da je jedni drugima pomognemo na jesen i predstojeću zimu - rekao je Vučić.

On je istakao da su razgovarali i o važnim političkim pitanjima.

- Čini mi se da smo neka velika politička pitanja, koja su nas nekada razdvajala, a o kojima smo danas govorili, uspjeli na konkretan način i da razriješimo - rekao je Vučić.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić je zahvalio Abazoviću na poseti i ocijenio da je ovo početak uspejšne saradnje kroz dobro upoznavanje ministara obe vlade i da time može da dođe do još bolje i konkretnije saradnje u budućnosti.

- Vjerujem da ćemo izgraditi veliki napredak u odnosima - poručio je Vučić.

Crnogorski premijer Dritan Abazović pozvao je danas predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da posjeti tu zemlju, kao i građane Srbije da ljetuju u Crnoj Gori.

- Više ste nego dobrodošli u svoju bratsku Crnu Goru - poručio je Abazović poslije susreta sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zahvalio je Vučiću na, kako je rekao, toploj, dobrodošlici i kontruktivnom sastanku, na kome je najviše riječi bilo o regionalnoj saradnji.

- Vjerujem da to otvara velike horizonte buduće saradnje dvije zemlje, a naročito kada je u pitanju infrastruktura i nadolazeća kriza. Mislim da smo neka pitanja već zaokružili jutros na sastanku i potvrdili sa predsjednikom - rekao je Abazović.

Kaže da je na njegov upit Vučić uspio da riješi još jedno važno pitanje značajno za građane Crne Gore, a naročito za poslanike u crnogorskoj skupštini.

Vučić je, prenio je Abazović, zamolio ministra unutrašnjih poslova da se izmjeni dosadašnja praksa, koja je postojala zbog različitih stvari i da će od 1. jula svi građani Cena Gora, među kojima su i političari, poslanici, predstavnici vlade moći, kako to i dolikuje, da ulaze u Srbiju bez ikakvih restrikcija.

Abazović je istakao da je i to pitanje riješeno u dobrom duhu, kao i da i ostala pitanja mogu da se realizuju.

- Kada je riječ o regionalnoj saradnji, vjerujem da ćemo od jeseni imati i konkretne vidove saradnje dvije države. U svakom slučaju nastavljaju se lijepe i pozitivne vibracije tokom posjete Srbiji i vjerujem da u ovom dobrom duhu ne postoji pitanje koje ne možemo riješiti. Za neka je potrebno vrijeme - rekao je Abazović.

Zahvalio je Vučiću na gostoprimstvu i istakao da se nastavlja intenzivna saradnja dvije države.