latinica  ћирилица
29/06/2022 |  18:53 ⇒ 19:32 | Autor: RTS

Petković o odluci Prištine: Direktan udar na sve Srbe i južno i sjeverno od Ibra

Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zaprijetio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji, kaže direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.
Petar Petković (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) - Foto: TANЈUG
Petar Petković (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)Foto: TANЈUG

Odluka institucija u Prištini da zabrane srpske lične karte i nakon 30. septembra ukinu važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova "KM", "GL", "PR", "UR" i drugima, uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana, predstavlja direktni udar na sve Srbe i južno i posebno sjeverno od Ibra, rekao je Petar Petković, u saopštenju.

Istakao je da je nedopustivo da na ovakvu prijetnju sukobom i  odmazdom predstavnici međunarodne zajednice ćute i prave se nevješti, dok Aljbin Kurti priprema početak velikog sukoba i napad na Srbe kraj septembra.

- Svojim ćutanjem, postaju ditektni saučesnici nove destabilizacije prilika na terenu u režiji Aljbina Kurtija, izazvane novom jednostranom odlikom vlasti u Prištini. Srbi sa Kosova i Metohije neće dozvoliti da budu proganjani, ubijani i da im se oduzima legitimno stečena imovina i to dobro treba da znaju svi i u Prištini i Briselu - zaključio je Petković.