latinica  ћирилица
01/07/2022 |  08:41 ⇒ 08:44 | Autor: SRNA

Djeca sa Kosova i Metohije sutra se vraćaju kući

Srpska djeca sa Kosova i Metohije, njih 461, koja su boravila kod svojih vršnjaka u Republici Srpskoj, sutra se vraćaju kući, izjavio je predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.
Djeca sa Kosmeta u Srpskoj, arhiv - Foto: RTRS
Djeca sa Kosmeta u Srpskoj, arhivFoto: RTRS

Ispraćaj će biti organizovan u Etno-selu "Stanišići" kod Bijeljine u 12.00 časova za 341 učenika koji su u proteklih sedam dana boravili kod svojih vršnjaka u Prijedoru, Banjaluci, Gradišci, Čelincu, Prnjavoru, Brodu, Šamcu, Pelagićevu, Doboju i Bijelini.

Arlov je za Srnu rekao da će sutra biti ispraćeno i 120 djece iz južne srpske pokrajine koja su boravila na Sokocu, u Istočnom Novom Sarajevu i Trebinju. Oni će put kući nastaviti preko graničnog prelaza Vardište kod Višegrada.

- Kući se sutra vraća ukupno 461 osnovac sa svojim nastavnicima. Poželjećemo im srećan povratak kući, da nam sa svojim porodicama čuvaju Kosovo i Metohiju i da naredne godine u junu opet dođu - rekao je Arlov.

On je, kako kaže, siguran da će učenici sa Kosova i Metohije ponijeti lijepe uspomene iz Republike srpske i velika prijateljstva, što je i cilj projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".