latinica  ћирилица
13/07/2022 |  14:11 ⇒ 20:52 | Autor: RTRS

Bijeljinska bolnica dobila savremeni CT aparat (FOTO/VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić prisustvovali su danas u Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini puštanju u rad novog CT aparata posljednje generacije, koji je finansirala Vlada Republike Srpske.
Milorad Dodik i Alen Šeranić u Bijeljini - Foto: RTRS
Milorad Dodik i Alen Šeranić u BijeljiniFoto: RTRS

Dodik je dočekan aplauzom zdravstvenih radnika u Bijeljini.

Dodik u Bijeljini prisustvuje puštanju u rad savremenog CT aparata (Foto: RTRS)

Dodik je nakon puštanja u rad CT aparata rekao da je zahvalan medicinskim radnicima i najavio dalji razvoj bolničkog sistema u Srpskoj i jačanje kadrova.

On je izrazio je zadovoljstvo zbog kontinuiranog jačanja bijeljinske bolnice, poručivši da je kadar najznačajni segment i da vlast Srpske radi na podsticanju specijalizacija.

- Meni je drago da sam ovdje i da vidim napredak. Ovo je falilo ovoj bolnici i nisam oklijevao da dođem u posjetu Bijeljini, da na ovaj način damo značaj ovoj donaciji - rekao je Dodik.

On je istakao da bez kadra ni oprema ništa ne znači, te da se radi na podsticanju daljih specijalizacija i usavršavanja.

- Vidljiv je napredak. Nije to samo oprema i kadrovski, nego je to čitav ambijent i vjerujem da to sve radimo i činimo da bi pacijentima bila pružena adekvatna i najbolja moguća usluga - rekao je Dodik.

Milorad Dodik i Alen Šeranić u Bijeljini (Foto: RTRS)

Šeranić je pohvalio rad bijeljinske bolnice i najavio dalja ulaganja u zdravstveni sektor.

- Nijedna bolnica u Srpskoj neće ostati zapostavljena jer mi gledamo na koji način da pomognemo svima, shodno njihovim potrebama - rekao je Šeranić.

Direktor bijeljinske bolnice Zlatko Maksimović zahvalio je Vladi Republike Srpske na ogromnim ulaganjima u razvoj ove zdravstvene ustanove koja su samo u posljednje vrijeme iznosila više od dva miliona KM. 

- Danas smo pokrenuli moderan CT aparat, 128 slajsni sa injektorom čija je vrijednost veća od 1,7 miliona KM. U ovoj nabavci dobili smo i moderan RTG aparat portabilni, zatim UVZ aparat, monitore. Ako dodamo da je bijeljinska bolnica nedavno dobila i sanitet, kada se sve to sabere, to je pomoć veća od dva miliona KM, od donacija Vlade Republike Srpske - istakao je Maksimović.

Prethodno su Dodik i Šeranić održali sastanak sa direktorom Bolnice i saradnicima.