latinica  ћирилица
17/07/2022 |  09:16 ⇒ 16:04 | Autor: TANЈUG

Stefanović: Avion prevozio srpsku namjensku robu za Bangladeš

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da je avion u vlasništvu firme Meridian ltd iz Ukrajine, koji je sinoć pao na teritoriji Grčke, a poletio iz Niša, prevozio 11,5 tona robe srpske namjenske industrije ka Bangladešu, čije je Ministarstvo odbrane bilo i kupac te robe.
Nebojša Stefanović (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC) -
Nebojša Stefanović (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC)

Stefanović je na vanrednoj konferenciji za novinare naveo da je avion poletio oko 20.40 sati po našem vremenu iz Niša i prevozio je 11,5 tona robe namjenske industrije privatne firme Valir iz Beograda, koja se sastojala od osvjetljavajućih minobacačkih mina i školskih mina ka krajnjem kupcu Bangladešu.

- Kupac je bilo Ministarstvo odbrane Bangladeša, kao dozvoljeni krajnji kupac i let je imao rutu Niš sa tehničkim sletanjima u Amanu, Ahmad Abadu i planirano je da sleti u Daki kao krajnja destinacija - kazao je Stefanović.

Prema podacima sa kojima raspolaže srpsko Ministarstvo odbrane, kako je kazao Stefanović, svih osam članova posade je izgubilo živote prilikom pada aviona, a među njima nema građana Srbije.