latinica  ћирилица
16/08/2022 |  12:22 ⇒ 12:31 | Autor: RTRS

Šarović: Vlast gradi kampanju na kritikovanju opozicije

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je danas da je "svuda u svijetu normalno i uobičajeno da opozicija kritikuje vlast, samo kod nas vlast gradi kampanju za predstojeće izbore, najvećim dijelom, na kritikovanju opozicije".
Mirko Šarović - Foto: SRNA
Mirko ŠarovićFoto: SRNA

Šarović kaže da "čim se pojave ozbiljni problemi u funkcionisanju osovine SNSD-SDA-HDZ kreću prozivke od strane najviših funkcionera SNSD-a kako bi opozicija trebalo da im rješava te probleme".

- Bisera Turković, ministar spoljnih poslova BiH, koju je na ovu poziciju doveo SNSD svojim glasovima u Parlamentarnoj skupštini BiH, pisala je generalnom sekretaru NATO Јensu Stoltenbergu, a on joj odgovorio da "NATO razvija set mjera, posebno skrojenih za Bosnu i Hercegovinu, u skladu sa vašim potrebama". Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik zavapio je kako je Turkovićeva Stoltenbergu pisala neovlašteno i da je odbrana u nadležnosti Predsjedništva BiH i optužio opoziciju Republike Srpske - kaže Šarović.

On tvrdi da je lider SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dogovorio i pozdravio dolazak dodatnih njemačkih snaga, a da, kako kaže, sada mijenja ploču.

- Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik koliko znam pozdravio je dolazak kontigenta njemačkih vojnika. Mi iz opozicije nismo se utrkivali u tom aplaudiranju... Oni su dogovorili da dođu pa neka onda to i zaustave - istakao je Šarović.

Šarović dodaje da se sve to, i još mnogo toga, dešava se, kako kaže, jer se srpski član Predsjedništva BiH ne miješa u svoj posao. Kaže i da je "aktuelnom srpskom članu Predsjedništva BiH odavno istekao rok trajanja". 

On je rekao i da predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović nema kapacitet za rješavanje ozbiljnih i strateški važnih pitanja.