latinica  ћирилица
17/08/2022 |  12:50 ⇒ 13:43 | Autor: RTRS

Udruženje penzionera: Za vrijeme premijera Viškovića mnogo urađeno na poboljšanju položaja penzionera

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa delegacijom Udruženja penzionera Republike Srpske, koju je predvodio predsjednik Udruženja Ratko Trifunović.
Višković-Trifunović - Foto: RTRS
Višković-TrifunovićFoto: RTRS

Na sastanku je konstatovano da se isplata 100 KM jednokratne novčane pomoći penzionerima odvija nesmetano širom Republike Srpske, te razgovarano o dosadašnjoj saradnji Udruženja penzionera i Vlade i aktivnostima na daljem poboljšanju standrada penzionera u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Trifunović je zahvalio Viškoviću na odličnoj saradnji Udruženja i Vlade Republike Srpske u proteklom periodu, istakavši da su sve potrebe penzionera nailazile uvijek na potpuno razumijevanje premijera i Vlade.

- U Vladi Republike Srpske vrata su nam uvijek bila širom otvorena. Vlada i premijer Višković uvijek su iskazivali potpuno razumijevanje za potrebe penzionera i ulagali su maksimalan napor da bi penzije i druga davanja za penzionere bili povećani kad god je za to bilo mogućnosti - rekao je Trifunović.

Predstavnici Udruženja penzionera istakli su da je u mandatu Vlade premijera Viškovića urađeno mnogo kada je riječ o povećenju penzija i poboljšanju ukupnog položaja penzionera u Republici Srpskoj, te izrazili uvjerenje da će odlična saradnja Udruženja i Vlade biti nastavljena i u narednom periodu.

Višković je zahvalio predstavnicima Udruženja penzionera na odličnoj i konstruktivnoj sradnji i istakao da riječi podrške koje su mu upućene predstavljaju za njega, kao predsjednika Vlade, veliku satisfakciju.

- Pored svih teškoća i odgovornosti koje nosi angažman na funkciji predsjednika Vlade Republike Srpske, riječi podrške koje ste mi uputili, predstavljaju za mene veliku satisfakciju - rekao je on.

Današnjem sastanku prisustvovali su i predsjednik Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske Slobodan Brdar, te direktor Fonda PIO Republike Srpske Mladen Milić.