latinica  ћирилица
17/08/2022 |  13:03 ⇒ 17:57 | Autor: RTRS

Ski-centar na Manjači doprinijeće razvoju turističke ponude regije (FOTO/VIDEO)

Na Manjači je danas predstavljen master plan izgradnje i strategije razvoja ski-centra.
Predstavljanje plana izgradnje ski-centra na Manjači - Foto: RTRS
Predstavljanje plana izgradnje ski-centra na ManjačiFoto: RTRS

Na prezentaciji je rečeno da će master plan izgradnje i strategije razvoja ski-centra na Manjači doprinijeti razvoju turističke ponude Banjaluke i cijele regije.

Plan je predstavio direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić.

Predstavljanju plana izgradnje prisustvovali su predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministri u Vladi Srpske, te drugi zvaničnici.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su institucije Republike Srpske ozbiljne u namjeri da realizuju projekat izgradnje ski-centra na Manjači koji će biti kvalitetna turistička destinacija.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je izgradnja ovog ski-centra veoma ambiciozan projekat, ali i od izuzetnog značaja za stanovnike ovog kraja.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković naglasio je da institucije Srpske realizuju značajne projekte, a jedan od njih je i ski-centar na Manjači.

Vlada Republike Srpske usvojila je informaciju o izgradnji ski-centra Manjača procijenjene vrijednosti projekta 53.360.000 KM bez PDV-a, koja se odnosi na troškove projektovanja i izgradnje tog centra.

Planirana površina ski-centra odnosi se najvećim dijelom na površine koje zauzimaju ski-staze, čija ukupna površina iznosi 75.000 metara kvadratnih, zatim instalacije i ljetni sadržaj.

Prema planiranom rješenju ski-centra Manjača, predviđen je jedan isklopivi šestosjed, pokretna traka, dvije osnježene ski-staze, sistem za osnježavanje sa jezerom, osvjetljenje staza, ambulanta, biciklistička i šetačka staza, upravna zgrada, parking i drugi prateći sadržaj.