latinica  ћирилица
17/08/2022 |  13:48 ⇒ 14:11 | Autor: SRNA

Porodici Badnjar uskoro izgradnja kuće zahvaljujući Dodiku i opštini Foča (FOTO)

Višečlana porodica Badnjar iz Tjentišta uskoro bi trebalo da dobije krov nad glavom, zahvaljujući srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i opštini Foča.
Višečlana porodica Brdar - Foto: SRNA
Višečlana porodica BrdarFoto: SRNA

Ovu porodicu koja živi u nehumanim uslovima juče je posjetio Dodik i tom prilikom obećao pomoć za rješavanje stambenog pitanja.

Dodik je rekao da je prvi zadatak obezbijediti zemljište, zatim slijedi izrada projekta, pa gradnja kuće.

Foto: SRNA

Porodici Badnjar ova pomoć znači mnogo jer, kako su istakli, trenutno žive u jako teškim uslovima.

- Živimo u opštinskoj zgradi koja nema ni ono osnovno za život. Krov prokišnjava, zidovi samo što se nisu urušili, kupatila nemamo. Uslovi u kojima živimo su jako loši. Zaista ne znam kako bismo s djecom ovdje preživjeli zimu - rekao je otac Njegoš Badnjar.

Porodica Badnjar ima pet kćerki, a novog člana porodice trebalo bi da dobiju za nekoliko dana.

- Supruga i ja se borimo, radimo. Od posla ne bježimo, ali stambeno pitanje nismo mogli riješiti. To je, ipak, veća investicija u koju samostalno nismo mogli ući. Radim u Nacionalnom parku, a predsjednik Dodik mi je obećao da ću dobiti i stalno zaposlenje, tako da se naši snovi polako ostvaruju - naveo je Badnjar.

Ova porodica se bavi i poljoprivredom, ima nekoliko krava, a mlijeko prodaje mljekarama koje su joj izašle u susret oko nabavke mašina i junica. Nadaju se da će predstojeću zimu dočekati u novom domu.

- Želim da u ime porodice i u svoje lično ime zahvalim Dodiku što je odlučio da nam pomogne i što će omogućiti da moja djeca u budućnost koračaju lakše. Sad vidimo da nismo sami i zaboravljeni - rekao je Badnjar.