latinica  ћирилица
19/08/2022 |  16:29 ⇒ 16:31 | Autor: SRNA

Petrović: Veliki projekti izazivaju paniku u PDP-u

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović rekao je da veliki projekti, investicije i aktivnosti inicirani od srpskog člana Predsjendištva BiH Milorada Dodika izazivaju veliku paniku u redovima PDP-a i opozicije.
Luka Petrović - Foto: RTRS
Luka PetrovićFoto: RTRS

- PDP je u grčevitoj panici da održi narativ o Dodiku kao problemu koji je zaustavio investicije, koji nema međunarodne kontakte i u panici su na svaku vijest o redovnim aktivnostima i investicijama, jer razbijaju njihovu laž u paramparčad - naveo je Petrović.

Petrović pojašnjava da je to razlog bjesomučnih reakcija PDP-a na investiciju na Manjači, kao i na današnje aktivnosti Dodika u Crnoj Gori.

- U njihovoj ostrašćenosti protiv Dodika potpuno im je promaklo da je pomenuta posjeta uredno i zvanično najavljena, kao uostalom i svaki put gospodina Dodika. Takođe im je promaklo, ili im to njihovi mentori nisu rekli, da je Crna Gora u ovom trenutku mjesto gdje borave mnogi ljudi iz vrha svjetskog poslovnog svijeta. Ukoliko smatraju da treba zaustaviti sve aktivnosti na privlačenju velikih kompanija onda to trebaju jasno reći - dodao je Petrović.

On je istakao da se detalji takvih razgovora javno prezentuju kada postane izvjesna saradnja.

- Tako je kada je u pitanju projekat gasovoda, tako je kada su i pitanju mađarske subvencije poljoprivrednicima, kao i čitav niz drugih velikih projekata, a koje je opozicija takođe svaki put dočekala na nož - naveo je Petrović.

Petrović je zaključio da će Dodik raditi u interesu Srpske dok god ima podršku naroda, a da opozicija samo nastavi sa svojom patološkom mržnjom.

- Ocjenu oko svega daće narod, a ne ambasade i njihovi poslušnici - naveo je generalni sekretar SNSD-a.