latinica  ћирилица
01/09/2022 |  11:54 ⇒ 12:54 | Autor: RTRS

"Vozači, škola je za nas oprez je za vas" (VIDEO)

U bijeljinskoj Osnovnoj školi "Knez Ivo od Semberije" ozvaničen je početak preventivne kampanje "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas".
Ministar Ćorić u Osnovnoj školi "Knez Ivo od Semberije" - Foto: SRNA
Ministar Ćorić u Osnovnoj školi "Knez Ivo od Semberije"Foto: SRNA

Školu su posjetili ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić i direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Mladen Petrović, a predstavnici Auto-moto saveza Republike Srpske podijelili su učenicima letke sa osnovnim pravilima bezbjednog učešća u saobraćaju.

Ćorić je rekao da se ovom kampanjom želi skrenuti pažnja vozačima da od danas veći broj djece učestvuje u saobraćaju i da se o tome mora voditi računa.

Ćorić je istakao da resorno ministarstvo zajedno sa nadležnim instucijama Republike Srpske svake godine sprovodi preventivne aktivnosti zaštite svih učesnika u saobraćaju, a posebno djece povodom početka školske godine.

- Pripremili smo prigodnu predstavu koja će zabaviti djecu i pokazati neke osnovne smjernice za kretanje u saobraćaju, kako bi i djeca i roditelji podigli svijest na viši nivo. To je prvenstveni cilj svih aktivnosti koje sprovodimo na nivou Srpske - rekao je on.

Petrović je izrazio zadovoljstvo što akcija "Vozači, škola je za nas oprez je za vas" započinje u Bijeljini u jednoj od najvećih škola u Srpskoj.

- Trudićemo se da krenemo od naših najmlađih učesnika u saobraćaju i da preko njih utičemo na podizanje sijesti starijih - rekao je Petrović.